2013. május

Biblia és Sport

Vakon született, profin szörfözik

„A brazíliai Guarapari gyönyörű városában Derek Rabelo édesapja azért imádkozott, hogy a fiából híres professzionális szörfös legyen. Sajnos 1992. május 25-én úgy tűnt, imáira nem érkezett válasz, hiszen Derek vakon született. 17 évvel később Derek a vaksága ellenére ki akarta próbálni a szörfözést…” – áll a Rabelóról készülő dokumentumfilm szinopszisának elején.

Bryan Jennings – volt profi szörfös, aki már több dokumentumfilmet is rendezett, például Bethany Hamiltonról (Soul Surfer) – figyelmét akkor keltette fel, amikor 2012 februárjában, mindössze két év szörfözés után Hawaiin a világ egyik legveszélyesebb hullámát lovagolta meg halált megvető bátorsággal.

Bryant az is megragadta, hogy a fiatal brazil nem csupán a szörf iránt, hanem Isten iránt is elkötelezett: hitét mindig megosztja másokkal is. Mottója: „A hit számomra az, hogy ami lehetetlen az embernek, az Istennek lehetséges.” Reméli, hogy sikerül motiválnia másokat is álmaik elérésében, de legfőbb vágya az, hogy mindenki megismerje Jézus Krisztust, mert szerinte ez az életben a legfontosabb.

A filmrendező Walking on the Water néven egy nonprofit szervezetet hozott létre, amivel „Jézus Krisztus evangéliumát akarják megosztani a globális szörftársadalommal”.

A tervek szerint a film 2013 tavaszán készül el Beyond sight (A láthatókon túl) címmel. (sportsspectrum.com)