XX. évfolyam 3. SZÁM

Kedves Olvasó!

Az év végi ünnepekre bőven összegyűlt a beszámolnivalónk. A Németh Sándor által vezetett küldöttségünk lapzártánk előtt néhány nappal tért vissza Washingtonból, ahol a Capitoliumban és más helyszíneken álltak ki Izrael megvédelmezése és a keresztény cionizmus ügye mellett egy igen reprezentatív nemzetközi konferencián – minderről Pátkai Mihály számol be részletesen.

Ezzel párhuzamosan persze a zaklatás sem szünetelt: közösségünket és vezetőjét volt (vagy még aktív?) titkosszolgálati személyek támadták egyes médiumokban. A jelenségről és hátteréről, az ismét napirendre került magyarországi ügynökkérdésről Németh Sándor nyilatkozott több más téma mellett.

A Biblia tanúságtétele szerint a mózesi Sátor több mint háromszáz éven át állt Silóban, ami ma a nyugati parti palesztin autonómia területén található. A közelmúltban a Sátor egykori helyét is, úgy tűnik, sikerült megtalálni.

Immáron nem először utazott dr. Flaisz Endre, a Szent Pál Akadémia oktatója Afrikába missziós körútra – ezúttal Ruandába látogatott el Lőrincz Péterrel, a kaposvári Hit Gyülekezete pásztorával. Utuk élményeiről és tanulságairól ők maguk számolnak be lapunk hasábjain.

Új bibliafordítás-sorozatunk is mérföldkőhöz érkezett: miután befejeztük a Szent Pál Akadémia tanárai által készülő Újszövetség-fordítás közlését, most megkezdjük az Ószövetség közreadását. Nem éppen a szokásos sorrendben, hanem inkább az érdeklődés által vezettetve: apokaliptikus világunkban Dániel prófétai könyvével kezdünk, lábjegyzetekkel gazdagon ellátva, dr. Grüll Tibor ókortörténész bevezető tanulmányával.

De mindezek mellett számos más izgalmas írással is igyekszünk Olvasóink karácsonyi és újévi pihenését gazdagabbá tenni, amihez békét, nyugalmat és sok örömöt kívánunk szívünkből!

A Szerkesztőség