XII. évfolyam 10-12. SZÁM

Kedves Olvasóink!

Legutóbbi, szeptemberben megjelent számunk e szerkesztőségi jegyzetét egy nappal a World Trade Centert és a Pentagont ért terrortámadások után írtuk, amikor lapunk akkori írásai már a nyomdába szállításukra vártak, így akkor már nem volt lehetőségünk feldolgozni a történelmi léptékű eseményeket. Azóta azonban több időnk volt az információgyűjtésre, a gondolkodásra, beszélgetésekre, Isten keresésére. A szeptember 11-e óta eltelt majdnem három hónapban sok adat, hír és vélemény látott napvilágot, ám az emberiségnek még azóta sem sikerült teljes mélységében felfognia és értelmeznie a történteket és következményeiket.

Jelen számunkban ehhez a munkához kívánunk mi is hozzájárulni, ezért több írásunk is foglalkozik a terrortámadáshoz kapcsolódó kérdésekkel. Különösen fontos kérdésnek tartjuk, hogy az egész világ ellen szándékosan, stratégiaként alkalmazott megfélemlítés új légkörében a hívőknek hogyan kell továbbra is győztes életet élniük. Hogyan kell felülemelkednünk a terror szellemi erőin? Mik az iszlám vallás lényegi sajátosságai, amelyek most előtérbe kerültek? Mi az, amit újra, mélyebben meg kell értenünk a két hatalmas, mindig győztes szellemi fegyver, az öröm és a hit működéséről? Hogyan értelmezhetők a bibliai próféciák alapján a szeptember 11-ei események és mindaz, ami azóta történt?

Németh Sándor e kérdésekkel is foglalkozó tanulmányát a pünkösdi–karizmatikus mozgalom más világhírű vezetőinek nyilatkozatai egészítik ki: Rodney Howard-Browne, Pat Robertson, Derek Prince adtak interjút lapunknak a fenti kérdésekre válaszolva. Az örök élet megy tovább: miközben a világot tragikus események rázzák meg, Jézus Krisztus továbbra is gyógyító csodákkal látogatja meg azokat, akik betegségükben hittel keresik Ot. Kedves Olvasóink hiteles, zárójelentésekkel igazolt történeteket olvashatnak olyan gyógyulásokról, amelyek a tudomány jelenlegi állása szerint nem történhettek volna meg.

Minden kedves Olvasónknak kellemes ünnepeket és boldog, békés új évet kívánunk!

A Szerkesztőség