XII. évfolyam 1. SZÁM

Kedves Olvasó!

Az új évezred első számában lapunk ismét új perspektívákkal, sőt igazi szenzációval jelentkezik. A különböző tanulmányok, riportok és más írások mellett ugyanis elkezdjük közölni a Hit Gyülekezete és a Szent Pál Akadémia közös munkájaként immár évek óta készülő új bibliafordítást. Az elkövetkezendő hónapokban pedig szeretnénk folyamatosan közzétenni az Újszövetség valamennyi könyvét, egyet-egyet minden számunkban, különböző tájékoztató jegyzetekkel és tanulmányokkal is kiegészítve. A közölt fordítások szövege még nem teljesen végleges: közreadásuk egyik célja, hogy a nagyobb nyilvánosság elé kerülve a különböző visszajelzéseket, véleményeket a fordítók beépíthessék a végleges koncepció és szöveg kialakításába. Ezért várjuk kedves Olvasóink észrevételeit, leveleit, e-mailjeit szerkesztőségünk címére.

Szerzőink írásai, tanulmányai ezúttal sem kerülik a „rázósabb“ témákat sem, és többé-kevésbé aktualitásokhoz is kötődnek. Teológusok vették górcső alá azt a sok bibliaolvasó keresztényt foglalkoztató kérdést, amely a démonűzés, gonosz angyalok vagy akár gonosz emberek elleni ima, sőt átok Szentírásbeli eseteire vonatkozik: vajon hogyan harmonizálható az ilyesmi az ellenség megáldásának jézusi tanításával? Foglalkozunk azután többek között az emberi jogok bibliai összefüggéseivel és gyökereivel; az egyháztörténelemben a spirituális-karizmatikus vonulat folytonosságának kérdésével; valamint azzal is, milyen volt a korai keresztények viszonya az akkor még álló jeruzsálemi Templomhoz.

Újságíróink színes egyéniségekkel készítettek interjúkat a Pécsi Hit Gyülekezetében, az elmúlt évtized egyik legdinamikusabban növekedő vidéki közösségében, többek között sikerük titkára keresve a választ.

Kedves Olvasóinknak hasonlóan sikeres új évezredet és hasznos olvasmányt kíván:

A Szerkesztőség